Följ oss
 
Start
Bokning
Kalender

 

Husumbor??!!

Av alla ställen på jorden hur kunde ni välja Husum?

Så sa många till oss (och gör) då vi flyttade hit. Vi upplevde en sådan underbar ledning i detta och om du har tid att läsa så förstår du.

Vi möttes 1996 efter en jobbig tid för oss båda. Vi förstod dock att om vi skulle se en fortsättning på vårt liv var vi tvungna att finna en gemensam punkt i tillvaron. Vi satt tillsammans vid havet och pratade om detta då Margot uttryckte sina drömmar i ord.
"Jag dör om jag inte kommer till havet snart. Ett rött hus med vita knutar, gammalt ska det va', minst hundra år, klippor i dagen, skogstomt osv. Sture la till " Det spelar ingen roll, bara det är ett stort uthus till".

Två dagar senare gick vi förbi en mäklarfirma och fick syn på ett litet oansenligt kort med "ett rött hus med vita knutar, Husums vackraste (?) tomt med havet framför dina fötter".
Så stod det. Vi tog adressen och packade vår picknick korg och drog iväg. Margot som inte varit i Husum, visste inte ens åt vilket håll vi skulle. Så kom vi fram till platsen. Huset i våra drömmar låg framför oss . Rött, gammalt, klippor i dagen, skogstomt, havet framför fötterna. Vad gjorde det då att det var utan dusch och toalett eller att golvet inte gick att gå på och div. annat.

Vi lade ett bud på huset och en vecka senare var drömmen verklighet. Huset var vårt. Sen har det varit en lång tid av reparationer och tillbyggnad, men under denna tid har vi fått lära känna varandra och arbeta oss till gemenskap genom samarbete.

En härlig tid där Margot fått finna vägen tillbaka till Gud och ett inre helande. Sture hade inte lämnat tron, men hade ändå en jobbig period bakom sig i sitt liv. Gud lärde oss något varje dag om hur han gör då han reparerar människor genom att visa oss i vår hus-reparation. Han tar mycket av det gamla, men vissa delar behöver bytas ut för att göra det funktionsdugligt.

Musikens hus

Vårt hus har inhyst flera musiker så vi är glada över att detta är musikens hus fortfarande. Vi spelar ofta, länge och vid många spridda tider då andan faller på. Den blinde jazzpianisten Reinhold Svensson, samt saxofonisten och flöjtisten Ulf Andersson, även han jazz som specialitet har bebott huset. Margot har även sjungit jazz så traditionen förs vidare inom denna genre.

Mest spelar vi i kyrkliga sammanhang, men även vid föreningar och cafémöten. Sedan Margot fann vägen tillbaka till ett kristet liv så har det varit en glädje för henne att sjunga på nytt i kristna sammanhang. Lite besvärligt var det väl att Sture spelade dragspel, inget favoritinstrument för henne. Turligt nog så är hon inte för gammal för att ändra sig. En längre tid har vi kört tillsammans med en basist som heter Ulf Edman, boende på samma gata som oss numera. Han har också ett förflutet bl a som dansbandsmusiker.

Nya projekt, ny framtid

Redan 2013 besökte vi Höganäs första gången. Efter det höll vi kontakt, och tankarna fanns om mera... Vid en resa 2018 i mellansverige gjorde vi ett besök i Filadelfia och beslöt att tacka ja till kallelse dit. Våren 2018 började vi vårt arbete i kyrkan.

Gemensamma projekt

Förutom att reparera vårt hus och spela, har vi projektarbeten gemensamt. Vi gillar människor och att hjälpa de som har det svårt.

Vi har t ex haft ett familjehem, s.k P 34 (kommer av §34) där vi tagit emot män från fängelse/behandlingshem som behöver träna ett socialt beteende utanför murarna.
Det var en rolig tid med allt detta, men nu känner vi för att dra vidare i Herrens tjänst och vill du veta mer om vad vi gjort så kan du läsa om detta i vårt galleri.

Senaste projektet är vårt hjälparbete i Rumänien, en 3-barnsmor som heter Elena. Vi tar gärna emot medel för att utöka det arbetet, enklast att swisha...

Swish: 070-5537394  och märk: Elena  Tack på förhand!

Framåt, vi önskar veta Guds vilja, vi vill gå in i nya uppgifter där Gud ännu mera får leda oss 100%-igt.

Vår NYA adress är; Odeng. 6, 26 337 Höganäs

I kyrkan har vi 042-330 350, eller ring våra mobiler: Sture 070-5779415Margot 070-5537394

 

Start | Följ oss | Elena | Intressen | Undervisning | Biography English | Musiksidan | Fotogalleri

Webbplatsen uppdaterades tisdag 13 augusti 2019