Intressen
 
Start
Följ oss
Elena
Intressen
Undervisning
Biography English
Musiksidan
Fotogalleri

 

"Men om det misshagar eder att tjäna HERREN, så utväljen åt eder i dag vem I viljen tjäna, antingen de gudar som edra fäder tjänade, när de bodde på andra sidan floden, eller de gudar som dyrkas av amoréerna, i vilkas land I själva bon. Men jag och mitt hus, vi vilja tjäna HERREN."

Dessa ord ur bibeln, Josua 24:15, vill vi ha som riktlinje för allt vi gör. MEN då får man också vara beredd på att det händer många annorlunda saker i ens liv.

Innan vi renoverat nedervåningen på vårt hus blev vi tillfrågade om att bli så kallat P34-hem. Det innebär att man öppnar sitt hem för någon som suttit i fängelse eller behandlingshem och ska slussas ut i samhället. Dagarna efter att vi flyttat ner i vårt rätta sovrum och kök kom den första killen inflyttande hos oss.

Efter honom passerade det ytterligare 3 killar med mycket olika bakgrund.

Gud ledde oss in i ett arbete i Kenya.  Där fick vi vara med om fantastiska saker genom att hjälpa några skolor med datorer. Margot har gjort en oförglömlig resa till Ecuador/Colombia och  vintrarna 04-05 samt 07/08 tillbringade  vi 6 mån-perioder ute på Teneriffa .

Vårt beslut att tjäna Gud på nytt på Teneriffa, vintern (2007-08) var inte bara lätt. Efter många olika turer runt Margots jobb kändes det rätt att svara "Ja" på den nya kallelsen. Den gången jobbade vi uppe i norr, i Puerto de la Cruz.
Under vintern 2010-11 åkte vi ut igen till Teneriffa. Vi var ute en 3-mån period (dec-10 till feb-11). Då vi vet att det finns många där som har trassliga liv, man söker något som man inte vet vad det är. Vi ville söka upp dessa, finnas till, och erbjuda vad vi har, Kristus, det värdefulla.
Vi är väldigt tacksamma för alla som bad för oss i vår uppgift där. Och sista perioden där blev 2014-15.

Nu har vi hunnit med några perioder på Spanska solkusten, Malaga, Fuengirola och den Skandinaviska Turistkyrkan där. Hösten 2019 gör vi en ny period där.

Nu har vi beslutat att kliva över båtkanten, ta nya kliv i tro... Filadelfia, Höganäs nere i Skånes nordvästra hörn blir vårt arbete framöver.

 

Start | Följ oss | Elena | Intressen | Undervisning | Biography English | Musiksidan | Fotogalleri

Webbplatsen uppdaterades tisdag 13 augusti 2019