Teneriffa
 
Start
Uppåt
Vad hände i Turistkyrkan?

 

 Våra utmaningar fortsätter...

Vi ville gärna ut till Teneriffa igen...

Efter alla de turer vi fått göra till Teneriffa, är det väldigt svårt att kunna kapa banden med denna ö.

Men i vår längtan att följa Gud upplevde vi att denna vinter (2015-16) skulle vi finnas hemma. Vi ber och tror att Han har en uppgift för oss även här. Tiden får utvisa vad som väntar, spännande!

Vår längtan är att nå ut till de människor som inte blir sedda av andra, sådana som går med nöd i sitt hjärta och en önskan om att få samtala med någon. Vi ber att Gud ska leda oss till sådana som gastkramas av sin nöd, längtande efter en lösning på de existentiella frågorna i livet, ropande efter "någon däruppe".

Du som upplever "en bönhörande Gud", bed gärna för oss i vår uppgift, inte minst att vi ska bli frimodiga med ett budskap som Gud ser med välbehag på, inte vad människor tycker.

Vad vi varit med om därute;

Vi fick en förfrågan om att göra en period på Turistkyrkan vintern 2014-15. Då tänkte vi genom saken, vände och vred på argumenten... och det blev "ja" till ny period på Las Americas, sydliga delen.

Efter 30 timmars resa (inkl väntetider) var vi framme 12 okt. Vi började direkt på måndag med att städa "sommardammet", reparera saker som inte var OK, göra inköp, o s v.

I november var rutinerna igång. Månd ledig, tisd servering dag och eng möte kvällen, onsd servering + våfflor m sylt o vispgrädde, torsd servering + ärtsoppa och sångkväll, fred ledig, lörd servering och musikkväll, sönd fm är det gudstjänst.

Vi träffade några Irländare, som varit våra vänner sedan 2004, och fick av dom köpa en synt, gitarr förstärkare m mic, stativ m m för en låg summa. Instrument bra att ha när spelsugna besökare kom.

Fantastiskt roligt är alla samtal med besökarna. Man diskuterar allt tänkbart, från musik till livets allvar, från andliga djup till Teneriffa-nyheter.

Start | Följ oss | Elena | Intressen | Undervisning | Biography English | Musiksidan | Fotogalleri

Webbplatsen uppdaterades lördag 24 juni 2017