Vad hände i Turistkyrkan?
 
Start
Uppåt
Följ oss
Elena
Intressen
Undervisning
Biography English
Musiksidan
Fotogalleri

 

 Lite av vad som hände oss där...


Vi medverkade på "syd", Las Americas, i dess verksamhet under vintern 2004-2005.
Många av våra vänner tillbringar kanske upp till 6 månader här nere. Sedan åker man hem över sommaren för att sedan återvända till en ny vinter i värmen.

Vi hjälpte även till i den Engelska kyrkan på Tisdagskvällarna. Det var höjdarmöten med sång i klass med de man får höra på en engelsk fotbollsmatch.

2007-2008

Vi rivstartade i Oktober -07 med både ett bröllop, ett danskt par, och sen fick vi  döpa Lennart Jansson från Vallda, Göteborg. Han kom på besök till oss för att göra rekognosering för kommande besök av den otroliga missionsbåten Elida V. Sture och Lennart började med rundresa runt Teneriffa för att kolla hamnarna. Sedan åkte Lennart runt till de andra öarna och gjorde samma sak.

Är du intresserad av segling? kolla deras hemsida, kanske vill du teckna dej för en etapp, åka med, segla, delta i Alfa-kurs och börja förstå det kristna budskapet.

Tyvärr blev det inget besök av Elida den vintern, allt för många praktiska problem omintetgjorde planeringen. Men senare kom det i gång med resrutter runt Kanarieöarna.
Följ med på Elidas hemsida.

Vi hade ett 3 mån besök 2010, vi åkte helt på egen hand, utan förplanering. Det blev väldigt intressant att se hur Gud ledde oss in i olika sammanhang och uppgifter.

2014-15

Denna gång åker vi ut i Okt och finns där i 6 mån. Vi har som teamledare Anders Lindgren med frun, RosMarie.
Till att börja med är det väldigt tufft, det är många saker som ska fixas i starten. Inte minst, en färglaser-skrivare som var inköpt förra säsongen. Hur jag än försökte, så blev färgerna på tok. HP i Spanien försökte hjälpa mej via telefon. Skrivaren byttes ut, utom toner-kasetterna för dom skulle flyttas över till den nya. MEN felet fanns just där. Nya kasetter och den funkade.

Vi jobbade ihop en del med en grupp som fanns bland uteliggarna. När vi åkte hem kunde vi ge dom ett ordentligt lass" med överbliven mat, prylar... Det var uppskattat.

Anders hade en serie med undervisning om Israel, mycket gediget. Vi körde en del temakvällar med Andrea Crouch, Mahalia Jackson, Aage Samuelsen m m. Aage skulle ju ha fyllt 100 just då. Magne Nilsen fra Norge var oss till god hjälp.

Vi blev tillfrågade om att komma igen hösten 2015, men vår bön uppåt blev inte Ja-besvarad, så det blev Nej!

 


 

Adresser till kyrkorna på Teneriffa

Skandinaviska Turistkyrkan Norr

Calle del Pozo 10

384 00 Puerto de la Cruz

TENERIFE

 

Web: www.turistkyrkan.org

 

Tel + Fax: +34 922 37 35 12

 

 

Skandinaviska Turistkyrkan Syd
Puerto Colón, Lokal 228B
386 60 Las Americas
TENERIFE

 

Web: www.turistkyrkan.org

 

Tel + Fax: +34 922 71 69 70

 

 

Trevliga-länkar:
Många länkar om Gran Canaria
Gran Canarias officiella webbsida
En bra vädersida med många länkar
MSN;s väder för Teneriffa syd
 

Start | Kenya | Ecuador/Colombia | Teneriffa

Webbplatsen uppdaterades måndag 29 augusti 2016